TRAINING
BOEKEN
MENU

Over Ons

SPECIALISTEN IN TRAINING VAN SPREEKVAARDIGHEID 

 

Bij de School voor Spreekvaardigheid werken we samen met een team dat twee zaken met elkaar gemeen heeft: een geweldige passie voor het gesproken woord en een talent om anderen hierin te laten vliegen. Onze missie heeft de verwerkelijking van jouw visie tot doel: Het is ons verlangen jou te helpen je stem te vinden, zodat je woorden kunt geven aan je hoop en deze wereld een betere plek kunt maken. Of dat nu is in de zakelijke context, in het onderwijs of de politiek. Wanneer jij mensen wil inspireren en beter wil leren spreken of speciale aandacht wil geven aan een belangrijke toespraak, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Ingewikkeld en spannend?

Veel mensen vinden spreken spannend en ingewikkeld. Spannend: het moment van het betreden van het podium voelt vaak als een sprong in het diepe. Daar sta je dan, in je eentje voor tientallen of honderden mensen. Er is niemand die je kan helpen, je moet het nu echt zelf doen. Ingewikkeld: het creëren van een verhaal voelt vaak als een black box; op goed geluk en vanuit ons gevoel proberen we er wat van te maken. Maar de grip op het proces ontbreekt vaak. Teveel sprekers weten niet aan welke knoppen ze kunnen draaien om de impact van hun toespraak te vergroten. En, verbinden en overtuigen willen we allemaal. Maar hoe doe je dat nu keer op keer in een toespraak?

 

Methodisch en creatief

Bij de School voor Spreekvaardigheid hebben we het mirakel van de toespraak methodisch uitgepakt en een model ontwikkeld dat jij helpt keer op keer verbindend en overtuigend te spreken voor publiek. Verschillende medewerkers van de School voor Spreekvaardigheid zijn hierop gepromoveerd, alle medewerkers zijn specialist op hun vakgebied. Bij de School voor Spreekvaardigheid krijg je dan ook niet alleen een paar handige tips. We geven je een visie op communicatie mee, en maken je vaardig in het creëren en overdragen van een boodschap die dingen in beweging zet.

 
Klassieke retorica en moderne communicatiewetenschap 

Ons denken en training geven in spreekvaardigheid verenigt de gouden regels van de klassieke retorica en de modernste inzichten van de communicatiewetenschap. Onze trainers weten wat het is om een podium te betreden. Stuk voor stuk hebben ze voor zalen met duizenden luisteraars gestaan. De grote passie van onze trainers is echter om jou te helpen:

Je stem te vinden - je hoeft geen kopie van wie dan ook te worden. We zijn ervan overtuigd dat ieder mens een unieke boodschap en een uniek geluid heeft dat het verdiend tevoorschijn geluisterd te worden. 

Zodat je woorden kunt geven aan je hoop - welke verandering wil jij bewerkstelligen in jouw omgeving, jouw organisatie, jouw bedrijf of jouw klas? Hoe bouw je daarin een verhaal met een goede spanningsboog? Hoe geef je op de beste manier woorden aan wat je wilt zeggen? Hoe kun je verbindend en overtuigend spreken?

En deze wereld een betere plek kunt maken - want dat is wat deze wereld nodig heeft en wat het gesproken woord kan doen. Een toespraak kan mensen in vuur en vlam zetten, het kan visie delen voor een nieuw ideaal, het kan de loop van (lokale of mondiale) geschiedenis veranderen.

 

Hoe we je kunnen helpen

Om je te helpen hebben we verschillende producten en diensten:

- Trainingen: enkele malen per jaar bieden we een trainingstraject aan, waar we een compleet pakket aanbieden in het groeien in spreekvaardigheid. Je leert zowel hoe je een verbindend en overtuigend verhaal kunt maken, als hoe je dat op de beste manier kunt overbrengen. De trainingen bieden een optimale mix aan onderwijs en training en zijn een feest voor je persoonlijke ontwikkeling.

- InCompany Trainingen: in de meeste bedrijven zijn er veel mensen die presentaties, pitches of lezingen moeten geven. Voor een kwaliteitsimpuls van het niveau van spreken in jouw bedrijf is een InCompany Training voor directie-, management-, of salesteam een investering in de toekomst.

- Coaching: persoonlijke begeleiding in het groeien in spreekvaardigheid of het voorbereiden van een belangrijke toespraak. We hebben ruime ervaring in het begeleiden van mensen die moeten spreken op posities van verantwoordelijkheid, zoals toppolitici en topondernemers.

- Masterclasses: je kunt je aanmelden bij één van onze Masterclasses, waarbij je in een kleine groep onderwijs en training ontvangt in een heerlijke ambiance.

 

 

Je bent van harte welkom in één van onze programma's.

Maak kennis met de trainers

Of neem contact met ons op

We helpen je graag verder,

Henk & Ruth Stoorvogel

Oprichters School voor Spreekvaardigheid