TRAINING
BOEKEN
MENU

KLINK - SPREKEN MET IMPACT
Leer verbindend en overtuigend spreken

KLINK - SPREKEN MET IMPACT
Leer verbindend en overtuigend spreken

Klariska ten Napel

 

In de training KLINK - Spreken met Impact leer je hoe je een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie kunt creëren, maak je onder deskundige begeleiding twee toespraken of presentaties en train je in het live spreken voor een groep, zodat je vaardigheden in podiumcommunicatie groeien. De training bestaat uit vier dagdelen, waarin je in een kleine groep (4-6 cursisten) intensief traint en persoonlijke begeleiding ontvangt op het gebied van spreekvaardigheid. Je doorloopt de cyclus van het schrijven en houden van een toespraak twee keer waardoor een optimale leerervaring ontstaat. De KLINK training is zeer effectief voor het boeken van snelle progressie in jouw spreekvaardigheid.

De training KLINK - Spreken met Impact is voor jou als...

- Je wilt leren hoe je een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie kunt maken en dit proces onder deskundige begeleiding een paar keer wil oefenen, zodat je het je echt eigen kunt maken;

- Je wilt groeien in je spreekvaardigheid op het podium en hier in een veilige setting onder deskundige begeleiding in wil trainen;

- Je een diepteinvestering wil doen in jouw spreekvaardigheid en een nieuw niveau in spreken wil bereiken waar jij de komende jaren je voordeel mee kunt doen.

Opzet

De training omvat vier sessies van een dagdeel. Je komt samen met een kleine groep cursisten (4 of 6). De eerste sessie ligt de nadruk op het ontvangen van onderwijs over de wijze waarop je een verbindend en overtuigend verhaal kunt creëren. Je krijgt thuiswerkopdrachten om met de stof te kunnen oefenen. De tweede sessie staat het creëren van een krachtige compositie centraal. De overige twee sessies ligt de nadruk op training van spreekvaardigheid. Iedere cursist staat elk van deze twee sessies voor de groep. Je houdt een tien minuten toespraak, oefent in het verbinding leggen met publiek en traint jouw podiumskills in spreekvaardigheid. Tussen de sessies door staan de trainers tot je beschikking voor persoonlijke sparring en ontvang je feedback op de spreekbeurten die je ontwikkelt.

 

Resultaat

Na het doorlopen van de training heb je de volgende doelen bereikt:

- Je hebt grip gekregen op je voorbereidingsproces en weet welke stappen je kunt doorlopen om te komen tot een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie.

- Je bent gegroeid in spreekvaardigheid. Je weet hoe je een podium kunt innemen, hoe je verbinding legt met je publiek en hoe je dynamiek in je presentatie brengt, zodat er gedenkwaardige communicatie ontstaat.

- Je hebt één tot twee topkwaliteit toespraken (onderwerp naar eigen keuze) ontwikkeld, die je meteen kunt gebruiken in jouw context. Hiermee heb je een nieuwe benchmark voor je eigen spreken gecreëerd.

 

Wat gaan we doen

In de sessies staan de volgende onderwerpen centraal:

Sessie 1: Introductie // de drie kritische succesfactoren in communicatie // de fase van Ontdekken: hoe leer ik mijn optimale creatieve proces kennen, zodat ik de kern van mijn boodschap kan ontdekken // de acht strategieën voor het Ontdekken van jouw boodschap // de fase van Ordenen: hoe maak ik een heldere compositie // hoe creëer ik krachtige spanningsbogen, zodat mijn publiek van begin tot eind geboeid blijft // hoe creëer ik een goede opening van mijn toespraak // hoe creëer ik een krachtige call to action´╗┐.

Sessie 2: De fase van Ordenen: hoe creëer ik maximale helderheid in mijn verhaal door een krachtige spanningsboog te ontwikkelen // de fase van Omschrijven: hoe geef ik door taal en creatieve vormen uiting aan wat ik ten diepste wil zeggen // hoe creëer ik krachtige zinnen en alinea's // hoe breng ik dynamiek in mijn verhaal.

Sessie 3: Alle cursisten houden een live toespraak en ontvangen feedback, met focus op Compositie en Stijl // de fase van Onthouden: hoe kom ik los van papier, zodat ik mijn toespraak in maximale verbinding met mijn publiek kan brengen // de fase van Overdragen: hoe communiceer ik effectief op een podium // hoe communiceer ik op zes niveaus tegelijk // hoe maak ik gebruik van de ruimte die het podium me geeft // hoe zorg ik dat mijn toespraak doet wat ik hoop.

Sessie 4: Alle cursisten houden een live toespraak en ontvangen feedback, met focus op Stijl en Overdracht // we doorlopen oefeningen om onze podiumpresence te versterken.

 

Wat je ontvangt

- Het boek KLINK - Spreken met Impact
- De studiepagers Verbindend & Overtuigend Spreken en Impactvolle podiumcommunicatie
- Een notitieboek waarin je jouw toekomstige toespraken kunt creëeren
- Persoonlijke begeleiding in het creëren van twee toespraken die jij in jouw context kunt gebruiken´╗┐´╗┐

 

Praktisch

De sessies starten om 9.00 uur en duren tot 12.00 uur.
De groep bestaat uit maximaal zes personen.
De sessies vinden plaats in Zwolle ('s Heerenbroek). 
De investering voor de training bedraagt 990 euro excl BTW.

 

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Je kunt ook een mail sturen met de vraag om een factuur, dan wordt je aanmelding één op één met jou geregeld.

18 oktober 2023 - 18 oktober - 1 november - 15 november en 29 november
€ 990,- per persoon excl. btw
Zwolle

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode