TRAINING
BOEKEN
MENU

ONTDEK EN PRESENTEER JOUW VISIEVERHAAL
Ontdek jouw visieverhaal en leer hoe je dit met impact kunt presenteren

Dr Mark van Vuuren

Het visieverhaal van een organisatie of van een team is haar grootste schat. Dat verhaal geeft immers aan waarvoor de organisatie staat. Wanneer het visieverhaal in een organisatie leeft ontstaat er synergie, verkruimelt het silodenken en wordt het geheel groter dan de som van de delen. Visie voedt bezieling bij medewerkers, het geeft de mensen het besef dat zij onderdeel zijn van iets dat het waard is om hun beste tijd en energie voor te geven.

Toch is in veel organisaties het visieverhaal verwaterd of zelfs verloren gegaan. Met de groei van de organisatie ging de kracht van de visie teloor, ontstond er interne wrijving of concurrentie en verstikte de institutionalisering het besef en de invloed van het grote WAAROM. Zo werkt het ook bij teams: de positie binnen het geheel wordt niet door iedereen gedeeld. Daarover gaan verschillende verhalen rond.

Het ontwikkelen van een strategische visie is vaak een moeizaam, frustrerend en kostbaar traject. Het kan jaren van vergaderen, discussiëren en ruziën kosten voordat organisaties tot een strategische visie komen. Dat kan anders!
In deze unieke training neemt dr Mark van Vuuren jou mee in de strategische stappen voor het ontwikkelen van een visieverhaal waar jouw organisatie de toekomst mee in kan. Je ontwikkelt onder zijn deskundige begeleiding in twee maanden het visieverhaal waar jouw organisatie jaren mee vooruit kan én leert dit verbindend en overtuigend presenteren. Mark is naast trainer bij de School voor Spreekvaardigheid ook trainer en partner bij WhereWeMeet en Associate Professor Organisational Communication.

 
Deze training is voor jou als

- Jij in korte tijd een krachtig visieverhaal voor jouw organisatie wil ontwikkelen.
- Jij dit niet alleen wil doen, maar onder de deskundige begeleiding van Dr Mark van Vuuren.
- Jij het visieverhaal van jouw organisatie verbindend en overtuigend wil leren presenteren.


Opzet

De Training Ontdek en Presenteer jouw Visieverhaal omvat vier dagdelen verspreid over twee maanden. Na elke sessie krijg je opdrachten mee die je in werksessies met jouw team kunt doen. Tussentijds rapporteer je terug aan Mark van Vuuren en krijg je feedback en coaching in de stappen die jij en je team zetten. Na twee maanden is de strategische visie van jouw organisatie ontwikkeld en presenteer jij die live voor een delegatie van jouw organisatie.
Er wordt gewerkt met een kleine groep van maximaal vier organisaties die elk met twee personen kunnen deelnemen aan het traject. Het mooie daaraan is dat je niet alleen je eigen visieverhaal ontwikkelt, maar ook een kijkje in de keuken krijgt bij andere organisaties, waardoor het visietraject voor jouw organisatie aan kracht wint.
Mark van Vuuren onderwijst en coacht vanuit zijn expertise als docent, onderzoeker én strategisch adviseur in visietrajecten van grote en kleine organisaties.


Resultaat

- Je hebt onder deskundige begeleiding een strategisch visieverhaal ontwikkeld dat verbindend en bezielend werkt.
- Je hebt geleerd hoe je dit verhaal verbindend en overtuigend kunt presenteren.
- Je hebt het visieverhaal gepresenteerd aan een delegatie van jouw organisatie.


Wat we gaan doen

- Sessie 1: Onderwijs over het traject
Je ontvangt de blauwdruk voor een doeltreffend proces om een strategische visie te ontwikkelen. Je leert inzoomen op de cultuur van jouw organisatie en uitzoomen op het grote plaatje. Je leert via ‘disciplined imagination’ taal en beeld geven aan een visie voor overmorgen.
- Sessie 2: De basisbouwstenen voor jouw visie
De basisbouwstenen voor jouw strategische visie worden besproken, knelpunten worden geadresseerd en kansen omschreven.
- Sessie 3: Communicatiekracht vergroten
Je leert hoe je jouw visieverhaal verbindend en overtuigend kunt brengen en hoe je jouw visie krachtig en bezielend maakt.
- Sessie 4: Presenteer jouw visieverhaal
Voor een select gezelschap presenteer je jouw visieverhaal en vier je het eerste succes van een visieverhaal dat jouw organisatie toekomstproof maakt.

 

Praktische informatie

De Training vindt plaats in de prachtige ambiance van Hotel Belmont in Lunteren. De sessies duren van 09.00-12.00.
De training wordt gegeven voor maximaal 4 organisaties die ieder twee deelnemersplekken krijgen. Jij kunt dus komen met een collega uit jouw organisatie.
Tussentijds is er gelegenheid tot sparren met Mark van Vuuren en ontvang je begeleiding in de stappen die je zet.
De training wordt volledig coronaproof gegeven. Aan alle richtlijnen van het RIVM wordt voldaan.
De investering voor de training is 5.000 euro per organisatie.


Wat je ontvangt

- De prachtige studiepager Ontdek en Presenteer jouw Visieverhaal. Met behulp van dit bewaarexemplaar kun jij jouw organisatie voorgaan in het ontwikkelen van een strategisch visieverhaal.
- KLINK – Spreken met Impact. Hét handboek voor verbindend en overtuigend spreken.

21 mei 2021 - Trainingsdata 21 mei, 4 en 18 juni en 2 juli 2021
€ 5.000,- per persoon excl. btw
Hotel Belmont, Lunteren

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode